I går kämpade jag i köket tills att jag nästan tuppade av, jag kommer aldrig i mitt försöka fritera något igen om inte någon kommer med ett grymt tips.. Som jag kanske nämnde så bakade jag italienska piroger, något som jag vuxit upp med då en före detta ingift släkting kommer där ifrån. Nu ville jag bjuda la familia som kommer på tisdag på allt annat en empanadas så jag bestämde mig för detta. Det är alltså som små calzone (stavas det så?) pizzor fast friterade. Degen görs som en pizzadeg men med mer olivolja. Fyllningen är tomatsås, ost och skinka.. Låter kanske jätte lätt, jag hoppade av glädje när jag efter två och en halv timme klämt ihop varje pirog och skulle börja fritera, men direkt när jag vände den i oljan så exploderade pirogen som en vulkan och all fyllning rann ut i oljan.. Min morbror kom med ett tips om att pirogerna ska friteras direkt efter att jag bakat dem, man ska alltså inte göra en moment i taget då blir dem blöta och gör sönder? Ett för sent tips till mig då, så jag prövade att mjöla dem lite, samma sak ena sidan gick super och sedan så small det! boom och den gick också sönder. Efter att jag förstört två liter olja och sex piroger gav jag upp, penslade på ägg och satte in dem i 200 grader. Där sprack ett par st oxå men många klarade sig.. Så av 30 piroger har jag iaf 15 att bjuda på. Men kommer aldrig att göra dess igen. Dessutom var dem
Turkiska mycket godare. Det berodde nog på osten jag valde..
Uppdatering: fick veta precis att man inte ska ha någon oliv olja i degen! Något min morbror sa att man ska ha extra av!!! Och sen då att det är viktigt att göra några åt gången så degen inte får vänta med fyllning i.. Kanske försöker mig på detta om ett år igen eller så….