När vi firade min fina man för någon helg sedan så bakade jag två olika tårtor, en LCHF anpassad och en otroligt god chokladtårta som jag blev inspirerad av hos Daniella. Det jag gillade med detta recept var att man inte hade massa mjöl i själva tårtbotten. I detta fall så användes madelmassa istället. Jag ökade mängden choklad något och använde nobblesse choklad runt om min tårta samt hyvlade apelsinchoklad på tårtan, till skillnad från receptet jag utgick i från.
Det här behövs:
400 g mandelmassa
1 st ägg
3 st äggvitor
4,5 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin
5 dl vispgrädde
450 g mjölkchoklad (ta den du gillar mest)
3 st äggulor
hallon
hyvlad apelsin choklad
ett paket noblesse original.
Riv mandelmassan och blanda med ett ägg och lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min på 175° och låt kakan svalna sedan (hur enkelt?) . Smält chokladen och vispa grädden vid sidan om. Rör ner en äggula i taget i chokladen, akta så inte chokladen stelnar rör om fort och kom ihåg sakta med äggulan! Blanda chokladen med hälften utav grädden, vänd ner resten utav grädden. Häll chokladblandningen över kakbotten och täck med plast. Låt den sedan stå i frysen i minst 4 timmar. Ta ut kakan 30 minuter innan servering och dekorera med hallon och hyvlad choklad samt noblesse runt om.
Den var verkligen en höjdare, nästan gång ska jag ha mer apelsinskal i min smet men det var toppen! Smakade som glass.