Middagstips- fylld paprika
Det var länge sen jag postade ett matinlägg så jag tänkte försöka göra det medans Alessio tittar på Babblarna. Har ni inte visat era små dessa små figurer så har ni missat något.
När syrran kom hit i förra veckan bjöd jag på fylld paprika som ni vet försöker u jag att undvika kolhydrater så det var bara för mig att inte fylla mina paprikor med ris.
Till två personer behöver du:
4 st paprikor i den färg du vill
400 gram köttfärs
1 lök
2 vitlök
persilja
mynta
paprika krydda
en halv burk krossad tomat
Salt, peppar, torkade örter och paprka krydda
ost att toppa med eller kör utan
1 dl basmatiris
Hacka löken och fräs i lite olivolja, lägg i köttfärsen och blanda i alla kryddor, häll i tomaterna och smaka av. Tillsätt möjligtvis lite socker för att få bort det bäska i tomaten. Låt puttra på svag värme. Koka riset. Skölj paprikorna och skär av locket samt ta ur kärnhuset. Fyll dem sedan med köttfärsblandningen alt blanda med riset och fyll dem sedan. Toppa med lite ost och locket från paprikan. 200 grader i ca 15 minuter sen är det klart att avnjuta!
Det går såklart att fylla andra grönsaker också så som lök, bifftomat eller squash.
Åh mums!!!
Tipsar om en tävling i min blogg: http://matildasusanna.blogg.se/2013/april/tavling-i-samarbete-med-bla-elefant.html
Kram Matilda