I dag bjöd jag på helstekt laxsida i ugn toppad med spenat och tomat. Det serverade jag med ris och grön sallad.
Jag prövade något nytt och det blev verkligen lyckat! Dock fick jag inte någon bra bild, men så här gjorde jag.
Sätt på ugnen på 200 grader och medan stek en finhackad lök och två stora klyftor vitlök i lite olja, tillsätt hackad spenat ungefär en halv fryst påse går bra, när spenaten tinat så häll över lite grädde ca 1 dl, salta och peppra och krydda med någon chili. Jag smulade i ett paket fetaost i spenatblandningen också. Låt det puttra en liten stund.
Ta fram den färska laxen och salta med flingsalt, pressa över en halv liten citron och skiva tomat som läggs på laxen. Sedan är det bara spenatblandningen som ska på laxen. Lägg in i ugnen och låt tillagas medan riset också tillagas.
Jag gör ris med basmatiris och först häller jag i lite olja i en kastrull och fräser lite vitlök samt blandar i ris och salt. Sedan tillsätter jag lite mindre än dubbelt så mycket varmt vatten. Och Låter det koka på svag värme:) När riset är klart är även fisken det.