Alessiosmamma

Kokostoscakaka

Inför Alessios namngivning bakade jag en massa gottigottgott. Bland annat en seg chokladkaka med kokos toscatäcke. Jag ville baka saker som var enkelt att laga i långpanna eftersom det blir många bitar utav det, men så ville jag inte göra de traditionella mormorsrutorna eller morotskaka. Så jag testade denna kaka som är en nyhet för mig men ack så god den blev!

IMG_1728

Jag hittade receptet recepten.se. Men jag tänkte dela med mig av det här på bloggen ändå.

Till kakan behöver du:

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl

och så här gör du den: Sätt på ugnen på 200 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst, gärna med elvisp. Blanda samma kakao, salt och vaniljsocker och häll i äggsmeten, häll även i vetemjölet och det smälta smöret i smeten. Blanda till en jämn smet. Inte med elvisp. Du gör alltså nästan exakt som när man gör kladdkaka. Häll sedan smeten i en långpanna och grädda i ugnen i ca 15 minuter.

Under tiden kan man göra kokostosckasmeten i en kastrull! Till den behöver du:

Häll i alla ingredienser i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

Sedan när kakan är klar i ugnen så brer man på glasyren över kakan och gräddar i ytterligare 10 minuter tills att glasyren fått en gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter, jag fick ca 35 bitar.

Kakan går bra att göra en dag innan, men jag tycker dock den blev lite seg då. Precis som jag tycker en kladdkaka blir efter en dag. Men jag kanske förvarar den fel. Annars går den väldigt fort att göra. Lycka till!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats