Jag har aldrig i mitt liv köpt hem en hel kyckling trots att jag vet att det är godare. Just för att jag är lite känslig med rå hel kyckling. Men så bestämde jag mig för att trotsa mina tankar och titta vad bra det blev!
Vill börja med att säga att hygien är otrolig viktigt när man hanterar kyckling ha gärna handsprit tillgänglig och tvätta kniv och skärbräda ordentligt efter användning. Jag började med att tvätta och torka av kycklingen utanpå och inuti.
Sedan skar jag 1 citron i bitar, 2 stora klyftor vitlök, 1 bit purjolök och lite fänkål, 1 chili, timjan, rosmarin, salt och peppar. Detta blandade jag och fyllde kycklingen med.
Ovanpå kycklingen kryddade jag med paprika, timjan, rosmarin, salt, peppar, aromat, vitlöks krydda och lite olja. 200 grader och in i ugnen tills att temperaturen är 64 grader eller tills att kycklingen inte har en gnutta rosa. Köttet ska vara vitt! Tog ca 1,25 timmar. Töm kyckling på dess innehåll och skär upp den i bitar.
Detta serverade jag med en couscoussallad på strimlad paprika, morot, purjolök och fänkål samt massor av citron, olja och lite salt.