I går när jag kom hem slängde jag ihop detta till middag, det blev riktigt gott!
Du behöver till 2-3 personer
Köttet
400 g fläskfilé
1 dl pesto
1/2 fänkål
salt, peppar och bomullstråd att binda filén med.
Putsa köttet och skär ett snitt genom hela, hacka fänkålen grovt och fyll fläskfilén med fänkål och pesto, bind filén, salta och peppra. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter 175 grader.
Såsen
2 dl matlagningsgrädde
2 msk Balsamico
lite salt/peppar
Blanda grädde, balsamico och salt/peppar och låt puttra, bred ut med majsena eller mjöl om det behövs.
Tillbehör
4 skivade potatisar
olja
8 st sparris
riven parmesanost
smör till stekning
flingalt och peppar
Nåhra droppar citron
Skiva potatisen tunt och stek med olja, salt och peppar på medelhög värme, koka sparrisen i någon minut (det ska fortfarande finnas tungmotstånd), stek den sedan tillsammans med en klick smör och lite flingsalt. När sparrisen är färdig strö över parmesan och några droppar citron.
Servera med grönsallad!