Alessiosmamma

Empanadas

I går var det Chiles nationaldag och jag passade på att ta tillfället till akt, så jag bakade empanadas. Det är andra gången jag gör det själv utan hjälp av svärmor och jag måste säga att jag är riktigt nöjd! Igår bjöd jag över Hedvig så hon fick hjälpa till samtidigt som jag fick lite trevligt sällskap. Så här bakar du chilenska empanadas

Börja med fyllningen, då behövs det ca 500 g köttfärs, två stora gula lökar, en chili eller chilipulver, tre vitlöksklyftor, russin (går att hoppa över), 5 kokta ägg, svarta oliver, salt, peppar, paprikapulver, kummin, olja till stekning.

Bryn köttfärsen och tillsätt löken och sedan kryddorna samt russin efter smak. Jag gillar att ha ganska mycket russin. När du känner dig nöjd med fyllningen så börja med degen.

10dl mjöl, 1tsk bakpulver, 1 1/2 tsk salt, 200g smör, 1 1/2 kopp varmt vatten.

Blanda alla torra ingredienser, lägg sedan ner det rumsvarma smöret och häll över det heta vattnet och rör om till en deg.

Kvala ut degen i kvadratiska former och fyll med köttfärsblandningen ägg skivor och oliv. Vik ihop och pensla med lite ägg. In i ugnen i ca 20 minuter i 200 grader! Ät med pebre:)

20120919-153123.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats