I fredags bjöd jag på middag till min svägerska då jag hade mer tid än vanligt.
Pasta med spenat, pesto och handskalade räkor.
Du behöver:
- Räkor
- Hakad fryst spenat
- Vitlök och lök
- Chili
- Fiskfond
- Citron
- Matlagningsgrädde och crémefresh
- Pesto
- Persilja
- Salt och vitpeppar
- Olivolja
- koriander och ruccola till servering
- Och såklart pasta penne
Haka löken och chilin litet och smått medan pastavattnet kokar med salt och olja. Skala räkor under tiden som löken och chilin svettas i stekpannan. sedan i med matlagningsgrädden, crémefresh, en liten gnutta fiskfond och saften från en halv citron. Krydda med salt peppar hakad persilja, spenat och några generösa skedar pesto. Låt allt koka på medel värme. När pasta vattnet kokar så lägg i den och ungefär när det återstår fem minuter tills den är aldente så tillsätts räkorna!
Blada ihop pastan med den krämiga räksåsen. Dekorera med koriander eller hakad persilja samt ruccola. Sjukt gott!!