Maten är äntligen färdig och så har vi ätit lite!
Bilderna är inte ett dugg rättvisa. Antingen är det min X10 som inte håller vad den lovar, eller så är det jag som inte kan ta bilder ordentligt.. Det ska i alla fall föreställa Brodo som är en Italiensk maträtt, kött buljong som man äter med bruten pasta. En släkting till mig är kungen på den här och jag hoppas hela tiden att jag ska bli lika duktig som henne. I dag tror jag att jag var bätte!
Hur som helst, så här lagar du Brodo–
Handla hem en rejäl bit högrev som du låter koka med ca 4,5 liter vatten, salt, lagerblad och 4-6 svartpepparkorn. Låt köttet koka upp ordentligt och ”skumma av”. När köttet kokar kraftigt, sänk värmen till låg temperatur och tillsätt 4 stjälkar selleri i ganska stora bitar, tre morötter, en gul lök och en vitlöks klyfta, du kan även ha palsternacka (om du vill) och potatis går bra. Tillsätt där efter en burk krossade tomater och låt koka i tre timmar under lock..
Sen kockar du upp bruten spagetti och silar av Brodon du nyss gjort, så att den ljusröda soppan blandas med spagettin. grönsakerna äter du vid sidan om med köttet eller så kan man ta små bitar av allt och toppa på soppan. Och glöm för guds skull inte riven parmesan ost!!
Jag gjorde för omväxlings skull pommes med köttet ovanpå istället. Men att äta det med soppan är att föredra!
Smaklig måltid!