Alessiosmamma

Frästa tigerräkor

Igår hade jag min fina vän Kim över på middag och tid för skratt samt djupa diskussioner om livet. Vi lagade ihop en god middag som funkar lika bra som varmrätt som förätt. Eftersom det var så himla gott vill jag dela med mig av det här.

Tigerräkor frästa i vitlök, lime, citron och Chili serveras med vitlök och citron grillad sparris och haricotsvert. Detta serverades med en god sallad och chili aioli.

Börja med att skala räkorna men behåll
Svansen på räkan. Hätta upp en panna med olja, hacka chili och vitlök.  Vänd ner räkorna tillsammans med chilin och vitlöken och salta med flingsalt. Pressa över lime och citron och toppa med basilikablad. Viktigt att inte översteka räkorna då dem blir sega och inte goda om de görs.

Sparisen stekte jag i en separat panna med olivolja och vitlök och även på dessa pressade jag över citron och flingsalt. Här fick jag även tillsätta lite vatten så att sparisen skulle bli klar. Glöm inte att bryta bort den träiga delen på sparrisen.

Salladen gjordes på isbergssallad,  små tomater, rödlök, babyspenat och gruka.

Servera med aioli och gärna gott bröd! Eller varför inte en pasta?

image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats