När vi var hemma hos svärmor i helgen passade vi på att hämta lite grejer nere i källaren. Bland annat en jutjärnsgryta som jag längtat efter! Så när Nicole kom över på middag igår ville jag använda mig utav den, resultatet blev en kycklingcurry gryta. Jag har aldrig lagat curry tidigare men det blev riktigt gott!
För tre-fyra personer.
3 delade kycklingfiléer
1 strimlad röd paprika
1/2 hackad chili
2 strimlade morötter
1/2 hackad gul lök
1 vitlök
5 strimlade champinjoner
2 1/2 matsked curry
25 g smör till stekning
1 tsk honung
Salt, peppar, paprikakrydda
2 dl vatten
2 -3 dl lättmjölk
Lite mjöl för att få en tjockare sås
Börja med att steka curryn med smöret och löken, det gör att den gula färgen kommer fram. Lägg sedan ner kycklingen, honungen och chilin, på med vatten. Låt puttra på medel värme i 20 minuter, krydda sedan efter egen smak. Tillsätt mjölk och vetemjöl. Red mjölet i ett glas med lite vatten innan för att motverka klumpar. Sist i med grönsakerna och låt puttra i ytterligare 20 minuter.
Servera med bulgur och grön sallad!
åh så gott det där såg ut! måste prova receptet 🙂
Det var det, pröva! Kycklingen blev så mör!