Man kan ju göra citronpaj på många sätt och även utan kondenserad mjölk men jag gör som Jaimes mamma ungefär.
För 8-10 bitar.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
2 msk socker
150 g rumsvarmt smör
Fyllning:
4 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk
Rivet skal av 2 citroner
Saften av 2 citroner
Maräng:
4 äggvitor
2,5 msk socker
Gör så här:
Blanda i hop alla ingredienser till degen till en jämn smet och lägg i platsfolie för att vila i kylskåp i ungrfär 30 minuter.
Börja med fyllningen under tiden: Blanda kondenserad mjölk, äggulor, rivet citronskal, citronsaften väl i en bunke.
Sedan: täck formen med degen och skär bort överskottet, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter i 200 grader.
Medan pajskalet är i ugnen: Vispa äggvitor och socker till hårt skum med elvisp.
När pajskalet är gräddat så häll i fyllningen i det varma pajskalet och in i ugnen i 5 minuter så att citronblandningen stelnar lite, sen täcker man med marängen.
Gotti gott gott!