Alessiosmamma

Citronpaj

Man kan ju göra citronpaj på många sätt och även utan kondenserad mjölk men jag gör som Jaimes mamma ungefär.

För 8-10 bitar.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
2 msk socker
150 g rumsvarmt smör

Fyllning:
4 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk
Rivet skal av 2 citroner
Saften av 2 citroner

Maräng:
4 äggvitor
2,5 msk socker

Gör så här:
Blanda i hop alla ingredienser till degen till en jämn smet och lägg i platsfolie för att vila i kylskåp i ungrfär 30 minuter.

Börja med fyllningen under tiden: Blanda kondenserad mjölk, äggulor, rivet citronskal, citronsaften väl i en bunke.

Sedan: täck formen med degen och skär bort överskottet, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter i 200 grader.

Medan pajskalet är i ugnen: Vispa äggvitor och socker till hårt skum med elvisp.

När pajskalet är gräddat så häll i fyllningen i det varma pajskalet och in i ugnen i 5 minuter så att citronblandningen stelnar lite, sen täcker man med marängen.

Gotti gott gott!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats