Det här blev en sådan helg som många av mina andra. Fylld av mat, kärlek och vänner. Hemma med andra ord! Och gud vad jag älskar det. I går spenderades förmiddagen tillsammans med Jaime, vi var och handlade och gick på en ganska lång promenad samt städa en del. Nicole kom hit efter jobbet och då bjöd vi på Fondue (har stavat helt fel varje gång). Det var super gott och jätte uppskattat! Detta är ju en måltid som jag ätit sen barnsben, varje nyår. Så när mamma fick höra att vi inte hade någon sån gryta var hon bara tvungen att skicka en till oss. Och tur var väl det!
För er som inte vet vad detta är så är det en maträtt som man kokar i antingen olja eller buljong. Jag är uppvuxen med att man använder olja så även om det är det mest onyttigt så föredrar jag det. Men väljer alltså ut vad man vill koka i oljan som står över värme. Det kan vara skaldjur, kött så som rostbiff, entrecote, oxfile (något som är mört), eller korv samt grönsaker. Hacka allt i munstora bitar ca 2×2 cm.
Igår använde vi entrecote och grönsaker. Det var super gott. Servera med minst tre olika såser, bröd, sallad och kanske potatis. Man blir super mätt av den här maten, det tar ju ungefär en minut att tillaga en bit kött så man behöver inte vara rädd att man äter för fort.
[slideshow]
Tips! Om man använder buljong och tar bort bröd och potatis, då har man ju en ganska nyttig festmåltid. Det gjorde dock inte vi. En gång i veckan tycker vi att man får festa trots att man försöker gå ner några kilon.:)